Vergadering donderdag 8 april

Afgelopen donderdag 8 april hebben we als panel weer een online vergadering gehad. Het blijft lastig om met een beperking een vergadering te volgen. Toch is het weer gelukt.

Er zijn verschillende onderwerpen aan de orde gekomen. Zo hebben van de gemeente vernomen dat een extern bureau onderzoek gaat doen in de mate waarin de gemeente omgaat met inclusie. Daarnaast hebben we een evaluatie gedaan van de verkiezingen en hoe toegankelijk deze zijn voor mensen met een beperking.

Op dit moment is het als gevolg van corona niet mogelijk veel zaken op te pakken en zijn we meer op de achtergrond aan het werk. De toekomst is nog wel onzeker omdat de gemeente de nota burgerparticipatie, waar het panel onderdeel van uit gaat maken, nog niet klaar is.

Iets dat u mogelijk heeft gemerkt is dat her en der paaltjes en andere obstakels uit het straatbeeld zijn verdwenen. Omdat dit niet overal een verbetering is, denk aan auto’s die nu weer op stoepen kunnen parkeren, heeft het panel hierover vragen gesteld aan de gemeente. Mocht er meer informatie zijn, dan zullen we dit laten weten.

Tot slot willen we in de verschillende dorpen op pad gaan om te kijken in hoeverre overhangende begroeien en bossages hinderlijks zijn als je met een kinderwagen, rolstoel of geleidehond over de stoep moet lopen. Mocht u hier ook last van hebben, laat het ons weten en wij zullen kijken wat we hier aan kunnen doen.